Sočne Lazanje

Bešamel:

Bešamel radite prvog. Na ulju popržite brašno tako da dobije zlatnu boju i zatim zalijte litrom mlijeka. Miješajte na laganoj vatri dok ne počne gusnuti (10 – ak minuta), te dodajte sol.
Kada je Bechamel gustoće smjese za palačinke, dodajte mu jedno cijelo jaje i dobro zamiješajte. Jaje se dodaje da bi umak dobio žutu boju, a može i bez toga.

Nadjev:

Na ulju kratko popržite nasjeckani crveni luk, dodajte mu češnjak narezan na ploškice te kratko zajedno propirjajte. Na luk dodajte mljeveno meso i miješajući dinstajte podlijevajući vodom. Posolite, popaprite i prodinstajte. Dodajte koncentrat rajčice i čili u prahu (ako volite ljuto).

Kore:

U 2,5 litra vode dodati malo soli i kašičicu ulja. Kada voda provri, spuštati po dvije kore (da se ne bi zalijepile) i kuhati 10-15 minuta. Umjesto kora možete slobodno ispeći palačinke klasičnom smjesom za palačinke (trba vam otprilike 20-ak palačinki). Ova verzija sa palačinkama je izuzetno ukusna!
Također možete i sami zamijesiti kore. Vidi recept za kore.

Slaganje:

Kalup za lazanje namazati uljem i dno obložiti korama. Kore najprije poprskati bešamelom, zatim mesom, ribanim sirom, pa opet malo bešamelom. Opet staviti kore i ponoviti postupak. Završiti bešamelom i prekriti komadićima sira. Peći u pećnici oko 45 min na 180 C.

 

Na kraju nemojte zaboraviti poslužiti lazanje uz nešto zeleno. Ta kombinacija je savršena. Na slici sam pomiješala sirovu mladu blitvu, mladi luk, peršin i salatu. Ma divno jelo i sve paše.

lazanje

Sastojci

Bešamel
  • 1 dl ulja
  • 5 žlica brašna
  • 1 l mlijeka
  • sol
  • 1 jaje
Nadjev
  • 500 g mljevenog mesa
  • 1 paket gotovih kora za lazanje
  • 1 glavica luka
  • 3-4 režnja češnjaka
  • 2 - 3 žlice koncentrata rajčice
  • sol, papar, čili po ukusu
  • 40 dkg ribane gaude


Ocijenite ovo:

prosjek 0.0 (0 glas(a)/ova)



Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2017 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 17.0415/38