Sočna baklava

baklava

Tepsiju nauljiti i posuti krušnim mrvicama. Staviti prvu koru u tepsiju i premazati je otopljenim maslacem. Staviti drugu koru i isto tako je premazati maslacem i posuti mljevenim orasima. Slagati na isti način do kraja smjese. Staviti zadnju koru i premazati je ostatkom maslaca. Prije pečenja izrežite na kocke ili rombove. Peći na 180 C dok baklava ne dobije lijepu rumenu boju. Pečenu baklavu preliti sirupom, i ostaviti 2 - 3 sata da se upije.

Sastojci

Nadjev
  • 25 dkg maslaca
  • 20 dkg oraha
  • 1 paket gotovih kora
Sirup
  • 1 l vode
  • 1/2 kg šećera
  • 1 vanilin šećer
  • sok od jednog limuna

Ovo je osnovni recept. Ako ste za malo promjene možete u samljevene orahe dodati 2 žličice cimeta. Osim toga kad radite sirup, stavite pola navedene količine šećera i 4 - 5 žlica  meda. U sirup još dodajte naribanu koricu jednog limuna i naranče. Dobit ćete mirišljavu i sočnu baklavu. Savršeno je!  Ako nemate orahe, baklava će dobro ispasti i sa bademima.



Ocijenite ovo:

prosjek 1.0 (1 glas(a)/ova)



Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2018 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 18.0421/3