Salata od hobotnice

Sastojci

  • 1 hobotnica (oko 1 kg)
  • 3 češnja češnjaka
  • 2 veće glavice luka
  • 1/2 kg krumpira
  • 1 limun
  • peršin, sol
  • papar u zrnu
  • masline i maslinovo ulje
  • 1 žlica vinskog octa
salata od hobotnice

Koristite zamrznutu očišćenu hobotnicu. Zamrznuta hobotnica je mekša nego svježa. Stavite kuhati zamrznutu hobotnicu i u vodu dodajte češnjak, kriške od pola limuna. Zasolite, dodajte papar u zrnu i pustite da se kuha oko sat vremena. Stavite kuhati krumpir u kori. Kada hobotnica omekša (posebno u dijelu oko glave) , onda je gotova. Iscijedite vodu i pustite da se malo ohladi. Očistite hobotnicu od opni i narežite. Narezanoj hobotnici dodajte, narezan luk, peršin, krumpir. Sve začinite maslinovim uljem, limunovim sokom (pola limuna) i žlicom vinskog octa i solju.

Ovakva salta je odlična kada se jede ohlađena, pa čak i idući dan. Količinu krumpira uvijek možete povećati ako vam fali količina.



Ocijenite ovo:

prosjek 5.0 (1 glas(a)/ova)



Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2017 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 17.0415/21