Ruskinja

Piše: Marko S.

ruskinja

Tijesto za tortu ispečete u dva dijela ili u jednom dijelu, pa ga režete u dva. Žumanjke, šećer, vanilin i mlijeko kuhate na pari. U ohlađeno dodati 1/2 l tučenog šlaga, rum, grožđice i pripremljenu želatinu.

 

U kalup od torte složite slojeve: krema, tijesto, krema, tijesto. Stavite u hladnjak preko noći i ujutro okrenete na tanjur.

Sastojci

Tijesto
  • 6 žumanjaka
  • 17 dkg šećera
  • 17 dkg oraha  (ili 3 žlice brašna/mrvica + 3 žlice oraha)
  • snijeg od 6 bjelanjaka
Fil
  • 8 žumanjaka
  • 20 dkg šećera
  • 3 dl mlijeka
  • 1 vanilin štapić ili šećer
  • 5 dl slatkog vrhnja
  • 1,5 dl ruma
  • 10 dkg grožđica
  • 1 vrećica želatine


Ocijenite ovo:

prosjek 0.0 (0 glas(a)/ova)



Kad je nešto fino, jedva stignete slikat. Slika uvijek bude iz napola pojedeng tanjura. Bolje ikakva, nego nikakva :)

sigurna sam da je izvrsnog okusa,ali izgleda lose

Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2018 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 18.011/10