Rum kocke

Ovo je brz, super jednostavan, sočan i ukusan čokoladni desert s mirisom ruma. Čak i djeca mogu napraviti ovaj desert. Ustvari, recept je idealan za početnike. Ispadne toliko fino, tako da svaki trud bude obilato nagrađen.

U kolaču nema praška za pecivo i kolač je relativno nizak. Ipak, toliko je ukusan i aromatičan da ćete ga sigurno raditi puno puta.

rum kolač

Pristavite da se čokolada otapa u maslacu na najnižoj temperaturi.

 

Miksajte 5 jaja najvećom brzinom i polako dodavajte jednu po jednu žlicu šećera. Volumen jaja se mora gotovo utrostručiti. Smjesa mora biti gusta i zbijena. Miksate sigurno desetak minuta. Kada dobro umutite, dodajte brašno, žlicu po žlicu. Svaku dodanu žlicu brašna lagano promješate. Sada dodatje kakao, omekšanu čokoladu i maslac te na kraju rum. Izlijte u nauljen i pobrašnjen lim i stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180 °C pola sata.

 

Preko vrućeg kolača premažite neku kiseliju vrstu džema (na primjer marelica, naranča, divlja šljiva ili slično). Kiseliji džem odlično paše uz čokoladni okus.

 

Za čokoladni preljev ponovo otopite čokoladu i maslac. Prelijte preljev preko vrućeg kolača. Sve dobro ohladite i poslužite.

 

Sastojci

  • 5 jaja
  • 5 velike žlice glatkog brašna
  • 2 žlica kakaa
  • 5 žlice šećera
  • 5 žlice marmelade od marelica
  • 100 g čokolade za kuhanje
  • 100 g maslaca
  • 1 dl ruma
čokoladni preljev
  • 100 g čokolade za kuhanje
  • 100 g maslaca

Osim ruma koji je začin u ovom kolaču, možete se poigrati i drugim začinima. Izvrsno paše prah od klinčića i cimet. Savršeno će pasati i korica naranče. Naravno nemojte sve začine staviti odjednom. Prema onome što volite, odlučite u kojem smjeru će ove kocke biti začinjene.



Ocijenite ovo:

prosjek 0.0 (0 glas(a)/ova)



Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2017 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 17.0415/35