Ramstek na žaru

Sastojci

  • odresci ramsteka
  • senf
  • sol, papar, ulje

 

U čemu je tajna ovog izuzetnog, a jednostavnog jela sa žara? Važnih detalja ima nekoliko. Prvo, kvaliteta i svježina mesa. Ovo je najizvorniji oblik pripreme mesa i zato je nedopustivo da meso bude staro ili loše kvalitete. Ramstek je pozicija mesa koja se naslanja na biftek i ako možete prilikom kupnje birajte prednji dio ramsteka bliže vratu jer je mekši. Čak i ako ne možete birati, mekoću mesa ćete postići marinadom. Marinada je ključna u ovom receptu. Odreske nasolite i namažite senfom i stavite u ulje. Takvo meso koristite tek nakon što je odležalo 2 dana. Možete čekati čak i koji dan duže. Debljinu odrezaka birajte po ukusu. Netko voli tanke i brzo spečene, a netko će uživati u sčnom debelom odresku.

Uz ovakvo jelo, prilog gotovo da i nije bitan i mnogo toga izvrsno paše. Izvrsno paše liptauer umak i mladi krumpmir.



Ocijenite ovo:

prosjek 5.0 (1 glas(a)/ova)



Vizija Prirodne

Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati starinske recepte iz ovog podneblja. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.

kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!

© 2016 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 16.1117/12