Punjeni patlidžani

Ovo je tipično ljetno jelo, bez mesa, a upravo tako i najviše volim. Jelo je zasitno i patlidžani mogu sasvim zamijeniti meso.

Sastojci

  • 5 mladih patlidžana
  • maslinovo ulje
  • malo narezane slanine ili šunke
  • žlica krušnih mrvica
  • šnite sira za svaku polovicu patlidžana (bovizola, gorgonzola, škripavac, feta i slično)
  • šnite rajčice za svaku polovicu patlidžana
  • sol, papar, češnjak i peršin

Narežite polovice patlidžana i izdubite sredinu. Nakapajte preostale polovice maslinovim uljem i zasolite. Stavite ih da se peku 15-ak minuta.

Izdubljeni sadržaj narežite, posolite, dodajte narezanu slaninu, žlicu mrvica i dobro promiješajte. Taman će vam za to vrijeme biti gotovi patlidžani u pećnici. Patlidžane punite tako da najprije na dno stavite šnitu pikantnog sira (bovizola, gorgonzola, škripavac, feta i slično). Zatim dodajete nadjev, pokrijete šniticama rajčice i stavite da se zapeče. Na kraju dodajete češnjak i peršin i dodatno zalijete maslinovim uljem. Jelo je savršeno!



Ocijenite ovo:

prosjek 4.33 (3 glas(a)/ova)



Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2017 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 17.0415/33