Punjene tikvice

Ovo je tipično ljetno jelo: puno povrća, malo mesa, brzo je gotovo i jednostavno je.

punjene tikvice

Sastojci

  • 5-6 manjih tikvica
  • 20-30 dkg mljevenog mesa
  • 1 luk
  • 1 kiselo vrhnje
  • malo gaude
  • sol i papar

Tikvice prerežite napola po dužini te ih izdubite žlicom. Ne bacajte izdubljeni sadržaj. U tavi izdinstajte mljeveno meso i luk. Dodajte začine po želji i izdubljene ostatke tikvica. Kada se smjesa ujednači, njome napunite tikvice. Vrhnje pomiješajte sa malo naribane gaude i time prelijte tikvice. Pecite u pećnici na 200 stupnjeva dok se malo ne zapeče.



Ocijenite ovo:

prosjek 4.0 (1 glas(a)/ova)



Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2017 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 17.0415/42