Popečci od tikvica

Obično kada mi u vrtu izraste veća tikva, što drugo napraviti nego ove popečke. Iskoristim cijelu tikvu, a svi su zadovoljni i vole ovo jelo.

Sastojci

  • 1 kg tikvica
  • 3 jaja
  • 6 žlica brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • češnjak
  • 1 dl kefira ili jogurta
  • sol, papar, kurkuma
  • 2-3 žlice mrvica

popečci od tikvica

Tikvu operite i naribajte zajedno s korom, posolite ih i ostavite 15-ak minuta. Izmiksajte jaja, dodajte brašno s praškom za pecivo, kefir, sol, svježe mljeveni papar, kurkumu i nasjeckani češnjak. Kurkuma će dati lijepu žutu boju. U smjesu dodajte dobro ocijeđene tikvice, promiješajte pa dodajte i krušne mrvice po potrebi jer smjesa treba biti dovoljno gusta da je vadite žlicom. Na zagrijanoj tavi, na malo masnoće, pecite manje hrpice tako da s obje strane dobiju finu boju.



Ocijenite ovo:

prosjek 5.0 (1 glas(a)/ova)



Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2017 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 17.0415/37