Popečci od kelja

popečci od kelja

Ovo je odlično jelo od kelja. Čak i oni koji ne vole kelj, prihvatit će ga u ovom obliku. Pri tome mislim na djecu, ali i one koji jednostavno ne vole opori okus kelja.

Sastojci

  • 1 kg kelja
  • 60 g krušnih mrvica
  • 100 g naribane gaude
  • domaće vegete
  • 2 jaja
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • usitnjenog češnjaka

Kelj očistite od glavnog korijena i narežete na rezance. Prokuhate ga 15-ak minuta, tek toliko da omekša. Nakon toga ga dobro procijedite. U kelj dodate sve navedene sastojke i oblikujete popečke. Dodajem svoju domaću vegetu koja je već dovoljno slana, tako da ne moram dodatno soliti. Naravno da trebate zasoliti po svom ukusu. Uvaljate popečke u krušne mrvice i pecite na vrelom ulju, vrlo kratko, dok porumene.

Popečci ispadnu mekani i ukusni. Odlični su za večeru ili prilog.



Ocijenite ovo:

prosjek 5.0 (5 glas(a)/ova)



Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2018 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 18.0421/2