Pohano voće

pohano voće

Uvijek dajem prednost jednostavnim i što prirodnijim slasticama. Pohano voće je jedan takav recept. Dugo sam isprobavala razne vrste tijesta za pohanje. Najbolje pohano voće sam jela u kinskom restoranu i pokušala sam to ponoviti. Ova izvedba je definitivno to što sam tražila. Vjerujem da je kefir uvelike pomogao da dobijem to mekano i hrskavo tijesto oko voća (vidi članak o domaćem kefiru).

Sastojci

  • 2 jaja
  • 2 vanilin šećera
  • 300 g brašna
  • malo sode bikarbone
  • domaći kefir
  • 3 banane
  • 2 jabuke

 

Najprije izmutite jaja sa vanilin šećerom. Dodate brašno pomiješano sa sodom bikarbonom i kefira toliko da napravite gustu smjesu. Banane izrežete na četvrtine, a jabuke na kolutove. Pržite vrlo kratko na vrućem ulju, tek toliko da dobije rumenu koricu. Tijesto oko banana i jabuke ispadne mekano i upija sok od voće. Sočno je, hrskavo i voćno...



Ocijenite ovo:

prosjek 5.0 (3 glas(a)/ova)



Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2017 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 17.0415/36