Pileći ražnjići

Ove ražnjiće ću pamtiti kao izuzetne. Koristila sam iskošteno meso od pilećeg zabatka. Gotovo uvijek koristim pileća prsa i vjerujem da tako svi uglavnom rade. Ovaj put sam išla napraviti promjenu i ispali su najbolji pileći ražnjići. Možda je bila dobra marinada, a možda sam imala dobro meso, ne znam. Činjenica je da ove ražnjiće treba prakticirati.

Iskoštene zabatke možete kupiti i kao takve. Mnoge trgovine pilećeg mesa imaju meso u tom obliku. Ako iskoštavate sami, kosti uvijek sačuvajte za juhu. Kožu sa zabatka možete skinuti ako je ne volite ili ako to radite za one koji to ne vole. Ja ostavljam kožu jer sprečava isušivanje mesa i daje još dodatno sočan i hrskav okus. Svaki iskošteni zabatk rasijecite na 3 - 4 dijela i marinirajte najmanje sat vremena, a najbolje preko noći. Kad ste spremni za roštilj, nabodite komade mesa na štapić kombinirajući s komadima paprike raznih boja. Čak možete napikati malo komadića bijele slanine. To je onaj špek koji je skroz bijel, špek sapunar. Mali komadići toga uvijek doprinose svakom roštilju.

glavni sastojci
  • 5 pilećih  zabataka
  • 3 paprike raznih boja
  • bijela slanina
marinada:
  • 2 žličice crvene, slatke paprike
  • pola žličice češnjaka u prahu (može i protisuti češnjak)
  • žličica soli
  • malo sjeckanog ružmarina i mažurana
  • 1 žlica jabučnog octa


Ocijenite ovo:

prosjek 0.0 (0 glas(a)/ova)



Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2017 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 17.0415/33