Pikantna junetina

Sastojci

  • 400 g čiste junetine od lopatica
  • 8 velikih šampinjona
  • 5 paprike raznih boja (najljepše su crvene)
  • 2 luka
  • 1 feferončić
  • soja sos
  • čaša pive
  • 200 g brašna
  • 1 jaje

junetina

Ovo jelo sam napravila po uzoru na kinesku kuhinju. To bi bio nekakav "fusion" u kulinarstvu. Jednostavno koristim dijelove recepata kineske kuhinje koji mi se sviđaju. Ne trudim se slijediti te recepte do kraja, nego ih prilagođavam domaćoj kuhinji. Ovo je ispalo izvrsno! Ne mogu vam opisati koliko je okus ovog jela pogođen. Ovo jelo obavezno ulazi među jela koja rotiram u svakodnevnom jelovniku. Ovo je u čistih top-10 najomiljenijih jela.

 

Imala sam komad junetine koji sam 2 sata prije ručka kratko zamrznula. To mi je omogućilo da meso tanko izrežem na mašinu za rezanje. Napravila sam gušću smjesu od brašna, jaja, soli i pive. Piva daje hrskavost prženom tijestu. Šnitice mesa sam dobro uvaljala u tu smjesu i bacila na vruće ulje. Sve je to relativno brzo gotovo jer su šnitice tanke. Na istom ulju sam pirjala povrće. Povrće režite na veće komade da se istaknu, a luk obavezno na kolutove. Povrće ispušta dosta vode i poželjno je da se ta voda, ako je ima previše, izbaci. Bitno je da vatra bude jaka i da se to povrće što više uprži, a ne dinsta. Povrće ne treba dugo mučiti, što brže ga "splašite" na jakoj vatri i to je to. Vratite junetinu u zdjelu i dobro zalijte soja sosom. Pričekajte koju minutu dok se okusi prožmu.

Božanstveno je! Zasula sam to friškim peršinom.



Ocijenite ovo:

prosjek 0.0 (0 glas(a)/ova)



sve 5 osim ovog peršina na kraju, mislim da peršin onda previše dominira okusom.

Vizija Prirodne

Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati starinske recepte iz ovog podneblja. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.

kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!

© 2017 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 17.0119/0