Pekmez od bazge

Sastojci

  • 1kg bazginih bobica
  • 1/2 kg šećera
  • 1 limun

 

Bazgine bobice operite i očistite peteljke. Kuhajte dok malo ne omekšaju. Propasirajte ih i dodajte šećer i limunov sok. Dalje kuhajte dok se pekmez ne zgusne i nakon toga, prelijte u zagrijane staklenke.Ocijenite ovo:

prosjek 0.0 (0 glas(a)/ova)Za mene je ovaj pekmez odličan jer mi regulira probavu s kojom inače imam problema.Radio sam pekmez tak: četvrtina lonca bobice bazge tri četvrtine šlive na tu masu 15% šećera(da dobro sam napisao 15%) Sve skuhao(bobice nisam pasirao,zat je pekmez dobar za probavu) i ulio u zagrijane staklenke te ostavio u rerni prek noći. Evo sada koristim zadnje staklenke ,niti jedna se nije pokvarila,odličan je.

radim đžem od bazge više godina i svaki put me sve više oduševi svojim okusom......

radila sam ga prošle godine i stvarno je super...

Vizija Prirodne

Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati starinske recepte iz ovog podneblja. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.

kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!

© 2017 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 17.0119/5