bižoti na gradeli

Pastrva sa žara

pastrva

Ovo je najbolja priprema pastrve za koju znam. Tome je malo doprinijela i tehnika gradele. Radi se o posebnoj rešetki u koju se složi riba, zatvori se. Riba ostaje zarobljena i ne mora se prevrtati. Rešetka se samo uzme za jednu ručku, otkliže se i promijeni se strana. Bila sam impresionirana... To su one stvari koje su vam uvijek trebale u životu i stalno se pitate kako se samo niste prije sjetili...

Definitivno prava stvar i obavezno za nabaviti!

pastrva

Ribu smo tek uhvatili iz ribnjaka (negdje u Žumberku). Još se trzala u vrećici dok smo vozili. Domaćica ju je dobro očistila s već uhodanim grifom. Malo je treba nauljiti, složiti na rešetku i iznutra napuniti slaninom. Zatvori se gradela i baci na pripremljeni žar

pastrva

Pastrvi je dovoljno 10-ak minuta sa svake strane. Pastrva ima deblju i sluzavu kožu. Ovim načinom pripreme sve postaje hrskavo i naravno nemoguće je da se raspadne. Sigurni ste da ćete ribu dobiti u cijelosti s lijepom zapečenom koricom. Koliko mi se samo puta riba raspala na roštilju...

pastrva

Domaćica je u tepsiji zapekla povrće. Najprije se peklo pod folijom, a pri kraju bez. Naravno, ništa bez maslinovog ulja. Dobro da povrće prije pečenja začinite s vegetom. Najbolja je domaća vegeta..., ali dobra je i ona koju imate. To povrće je savršeno pristajalo uz pastrvu.

A tek punčevo vino...

 

Sastojci

  • pastrve
  • slanina
  • sol, papar
  • povrće
  • vegeta
  • maslinovo ulje


Ocijenite ovo:

prosjek 5.0 (1 glas(a)/ova)



Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2017 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 17.0415/19