Parfe

Puno je dobrih recepata koji koriste samo bjelanjke, na primjer Pavlova torta, šaumrole, razne puslice, macaroni. Nakon takvih recepata uvijek su problem žumanjci koji ostaju. E pa ovo je taj suprotan recept koji na savršen način koristi žumanjke. Hoću reći, koliko spomenuti recepti dobro koriste bjelanjke, toliko je ovaj savršen za žutanjke. Ovaj prefini parfe napravila je moja kćer.

Sastojci

Tijesto
  • 4 jaja
  • 6 žlica šećera
  • 6 žlica brašna
  • 2 žlice ulja
  • 2 žlice mlake vode
Krema
  • 1 dl mlijeka
  • 5 žumanjaka
  • 15 dkg šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 2 dkg želatine

Najprije pripremate biskvit. Žumanjke izmiksati sa šećerom, uljem i vodom. Lagano umiješati brašno i tučene bjelanjke. Standardno ispeći biskvit u kalupu za torte.

 

Želatinu namočite u mlako mlijeko i ostavite da nabubri. Žumanjke, šećer i vanilin šećer umutiti i kuhati na pari dok se ne poveća volumen. U vruće dodati želatinu. Kad se smjesa ohladi, umiješati tučeno slatko vrhnje.



Ocijenite ovo:

prosjek 3.0 (1 glas(a)/ova)



Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2017 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 17.0415/40