Palamida iz pećnice

Palamidu uvijek pripremam u tavi. Ono što se ne pojede taj dan, mariniram. Zanimalo me kako bi palamida ispala u pećnici. To je uvijek rizik za takvu ribu da ne bi nakon pećnice postala previše krta i suha. Ipak, ostala je dovoljno sočna, a opet fino zapečena. Izgledom je fantastična.

palamida

  • odresci palamide
  • dosta maslinovog ulja
  • 3 4 češnja češnjaka
  • 1 limun
  • 1 luk
  • peršin, ružmarin
  • sol, papar

Posudu za pečenje nauljite maslinovim uljem i stavite na dno sitno nasjeckan luk. Odreske palamide posolite i naslažite po luku. Na svaki odrezak stavite tanku šnitu limuna. Sve pospite narezanim češnjakom, peršinom i ružmarinom. Sve skupa dobro nauljite maslinovim uljem. Pecite u pećnici na 200°C. Nakon 20 minuta malo podlijte odreske uljem od pečenja. Pustite da se još malo zapeče (kojih 5 minuta), izvadite van i uživajte.



Ocijenite ovo:

prosjek 4.2 (5 glas(a)/ova)



Vizija Prirodne

Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati starinske recepte iz ovog podneblja. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.

kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!

© 2017 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 17.0119/1