Najbrže kiflice

Nema kvasca, nema dizanja. Zaželite ih i gotove su za sat vremena, a ukusne su i sočne. Tajna je u svježem siru koji se dodaje tijestu.

brze kifle

Sastojci

  • 500 g glatkog brašna
  • 1 vrećica prašaka za pecivo
  • 300 g svježeg sira
  • 1 čaša mlijeka
  • 1 dcl ulja
  • 1 jaje (bjelanjak ide u tijesto, žutanjak za premaz)
  • 1 žličicu soli

brze kifle

Pomiješajte brašno sa praškom za pecivo. Dodajte sve ostale sastojke i umijesite tijesto. Tijesto treba biti podatno i treba se odvajati od stijenki posude. Od tijesta napravite 6 palačinki koje narežete na osmine. Dobili ste trokute koje punite sirom, šunkom, svježim sirom, sirnom smjesom sa mirodijama. Žumanjak razmutite s malo mlijeka i premažete kiflice. Na kraju ih stavite na masni papir, pospete sjemenkama i stavite peći 20-ak minuta  na 180 C.



Ocijenite ovo:

prosjek 3.17 (6 glas(a)/ova)



Ispale savršeno, hvala za recept.

Kod mene su ispale savršeno. Možda sam bila neprecizna u mjerama. Mjere za tijesto koje sam dala su stvarno grube. Kad radim tijesto uvijek naknadno dodajem brašno ili tekućinu kako bi postigla pravu konzistenciju tijesta. Kod tijesta za kiflice jednostavno ne možete nikad biti savršeno precizni. Tijesto morate osijetiti..., to dolazi iskustvom. Važno je također da svježi sir dobro skašite i umiješate u tijesto (pogotovo ako nije onaj skroz meki). Ove kifle su odlične jer su brze, u pripremi imam jedan recept za kifle koje su naprosto savršene i bolje su od ovih. Brzo ću ih objaviti.

Ja sam ih pravila, ali kao da nesto jos fali u tijesto da se stavi jer mi je mnogo cudno bilo i nisam mogla lepo da ga razvijem u palacinke.

Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2018 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 18.0421/5