Najbolja orah torta

Ovo je recept za staru orah tortu. Sve namirnice su "čiste" i nema nikakvih podizača tijesta. Ako primijetite, uopće nema brašna. Za ovaj recept se ne može reći da je maštovit, ali je to toliko dobro i fino, da maštovitost uopće nije potrebna. To je ona vrsta recepata koji su sami po sebi odlični i ništa im ne treba dodavati niti oduzimati.

 

Jaja koja idu u kremu se ne obrađuju termički. Zato bi bilo dobro da ste sigurni u kvalitetu jaja. Probala sam kremu ipak malo skuhati, ali to pokvari konzistenciju i ukus ove prefine kreme. Dakle, nabavite fina, friška domaća jaja i uživajte u prefinoj kremi. Sirova jaja i jesu najzdravija!

 

orah torta

 

Izrada orahovog tijesta

Pjenasto umutite šećer sa žutanjcima. Dodajte snijeg od bjelanjaka, mrvice namočene u rumu ili crnoj kavi, i na kraju mljevene orahe. Lagano promiješajte i pecite na laganoj vatri oko 45 minuta. Tortu pecite u kalupu za tortu. Nakon pečenja prerežite je na dva dijela. Obično taj postupak izvedem s koncem.

Izrada kreme

Za kremu rastopite čokoladu. Pjenasto umutite maslac sa šećerom i  žutanjcima. Toj smjesi dodajte snijeg od 5 bjelanjak i sve to pomiješajte sa čokoladom. Namažite kremu na jednu polovicu biskvita. Također premažite i izvana.

Ovo je manja mjera za tortu i torta ispadne manja. Za nešto veću tortu izradite 1,5 puta ili 2 puta veću količinu.

Sastojci

Tijesto
  • 10 žlica muscovado šećera
  • 7 jaja
  • 3 žlice mrvica
  • malo ruma ili crne kave
  • 20 dkg mljevenih oraha
Krema
  • 20 dkg čokolade
  • 20 dkg maslaca
  • 5 žlica muscovado šećera
  • 5 jaja


Ocijenite ovo:

prosjek 0.0 (0 glas(a)/ova)



Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2017 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 17.0415/25