Najbolja juha od karfiola

karfiol juha

Sastojci

  • 1 manji karfiol
  • koji krumpirić i mrkva
  • malo brašna za zgusnuti
  • 1 kiselo vrhnje
  • 1 jaje
  • 1 kiselo vrhnje
  • pola limuna
  • sol i papar
  • peršin

 

Stavite kuhati karfiol, krumpir i mrkvu u količinu vode koja vam je potrebna za juhu. Kad bude sve kuhano, u drugu zdjelu na maslacu popržite žlicu brašna i dolijte cijelu juhu. Kratko prokuhajte. Za to vrijeme umutite jaje sa kiselim vrhnjem i limunom. Dodajte nasjeckani peršin i sve skupa umutite u vruću juhu.

Limun ovoj juhi daje poseban, osvježavajući okus. Ne moram spominjati koliko su kupusnjače zdrave i zato svima preporučujem ovakve juhe. Osim što je zdravo, izuzetno je ukusno. Ovo znači spremiti karfiol na ukusan način.. Svi okusi su savršeno usklađeni. I oni koji ne vole karfiol, na ovo će pristati i možda će promijeniti stav prema ovom povrću. Tako je barem bilo u mom slučaju.



Ocijenite ovo:

prosjek 1.0 (1 glas(a)/ova)



Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2017 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 17.0415/16