Mongolsko meso

mongolsko meso

Iako ima naziv "Mongosko meso", ovo jelo nema nikakve veze s mongolskom kuhinjom. Termin "mongolsko" više implicira egzotičnost ovog jela. Radi se o  pikantnoj junetini koja se obično kombinira s mladim lukom i mladicama bambusa, naravno mogu se dodati i druge vrste povrća. Ima puno varijacija ovog jela, a ova je najtipičnija.

 

 

 

Sastojci

Glavni umak
  • 2 žlice rižinog octa
  • 1 žlica hoisin umaka
  • 1 žlica čili-češnjak umaka
  • 3 žlice soja umaka
  • 3/4 čaše vruće vode
 
Zgušnjivač
  • 1 žlica gustina
  • malo tople vode
Ostalo
  • 500 g junetine (ramstek, but)
  • 4 mlada luka
  • 1 čaša (konzerva) bambusa
  • 2 žlice kikiriki ulja

Priprema

  1. Komad junetine očistite od svih masnoća i žilica. Režete ga na tanke rezance na način mesna vlakna režete poprečno. Tim rezanjem će meso postati ukusnije i mekše. Važno je da se trudite da komadi mesa budu što tanji.
  2. Meso marinirajte prema ovom receptu .
  3. Pripremite glavni umak. Bitno je da se sve sastojke stavljate u vruću vodu kako bi se sastojci dobro sjedinili. Čašu od umaka stavite sa strane.
  4. Pripremite zgušnjivač tako da žlicu gustina otopite u malo tople vode. Čašu sa zgušnjivačem također ostavite sa strane.
  5. Luk očistite i narežete. Bambus procijedite i svo povrće stavite sa strane.
  6. U zagrijani vok stavite 2-3 žlice kikiriki ulja. Postepeno stavljate peći meso. Pržite meso oko 6 minuta i za to vrijeme ga okrećete. Dodajete povrće i umak. Čim smjesa zakuha, dodate zgušnjivač. Dobro promiješate i jelo je spremno.


Ocijenite ovo:

prosjek 0.0 (0 glas(a)/ova)



Vizija Prirodne

Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati starinske recepte iz ovog podneblja. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.

kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!

© 2017 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 17.016/3