Mesni žličnjaci

Kod mene nitko ne jede meso iz juhe. Naravno, nitko osim mene i mačaka. Nitko ne jede niti piletinu, niti junetinu iz juhe. Takvo jelo jednostavno ne smijem servirati jer je otpor članova u kući preveliki. Najveće veselje u kući onda imaju mački.

Susjeda me nagovorila da meso iz juhe napravim u ovom obliku. Radi se o maloj podvali, ali je odlično uspjela. Servirala sam ove žličnjake uz salatu i pravila se luda. Komentari su bili: "Kako je ovo dobro, ma od čega je to?". Jelo je apsolutno prihvaćeno i proglašeno vrlo poželjnim.

pureći prutići

Sastojci

  • sitno kosano meso iz juhe, na primjer meso od dva batka-zabatka
  • 1 čaša plavog kiselog vrhnja
  • 3 jaja
  • 3-4 žlice glatkog brašna
  • 2-3 češnja češnjaka
  • papar
  • dobra žličica vegete Natur
  • sitno rezani stručak peršina
  • malo soli

Recept je vrlo prilagodljiv za razne količine mesa. Zato nisam niti napisala točnu količinu mesa. Pretpostavimo da je količina mesa ona koja obično koristi u jednoj juhi, bilo da se radi o junetini ili piletini Ako se se radi o piletini, kožu ne koristite. Meso sjeckate što sitnije možete, a možete koristiti i sjeckalicu. Nemojte štedjeti na začinima: češnjaku, peršinu i papru. Sve sastojke zamiješajte. Smjesa treba biti rjeđa, nešto kao kad radite žličnjake od griza za juhu. Zagrijete ulje i žlicom stavljate žličnjake da se peku. Čim porumene, vadite van i servirate uz svježu salatu.



Ocijenite ovo:

prosjek 5.0 (2 glas(a)/ova)



Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2017 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 17.0415/42