Mak torta

Ova torta ne sadrži brašno i idealna je za ljubitelje maka. Brzo i jednostavno se napravi. Šećer možete zamijeniti nekom zdravijom varijantom i dobit ćete sočan i zdrav desert. Tortu možete dopuniti nadjevom domaćeg džema od šljiva. Mak i šljive su izuzetna kombinacija!

Sastojci

  • 6 jaja
  • 150 g tamnog, muscovado šećera
  • 180 g maslaca
  • 280 g mljevenog maka
  • 1 dl ruma
  • 2 reda strugane čokolade
Glazura
  • 100 g čokolade za kuhanje
  • 1 žlica muscovado šećera
  • 3 žlice ulja
  • đem od marelice ili jabuke

mak torta

Priprema

Umutite žumanjca s šećerom i omekšanim maslacem, dodajte mak, struganu čokoladu i rum. Umutite bjelanjke i lagano ih umiješajte u prvu smjesu.

Sve prelijte u kružni kalup za torte (26 cm), obložen masnim papirom. Pečenu tortu premažite đemom i na kraju glazurom. Ne postoji jednostavniji desert koji je toliko sočan i ukusan.



Ocijenite ovo:

prosjek 5.0 (1 glas(a)/ova)



Peče se standardno kao svaki biskvit, na 180 stupnjeva, 20-ak minuta.

na koliko stupnjeva se peče i koliko dugo?

Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2017 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 17.0415/17