Mađarski popečki

Od brašna, malo soli, jaja i malo jamničke napravimo gušće tijesto. Odreske istucite i premažite sa soli i senfom. Uvaljamo odreske u smjesu i pržimo u vrućem ulju do zlatno žute boje.

 

Umak radite tako da na ulju popržite luk i odmah ubacite feferon. Zatim idu gljive, tikvice, mahune, grašak, svježa paprika. Slatku i ljutu papriku, sol i žličicu šećera i koncentrat razmutite s malo vode i dolijete u umak. Uglavnom, koristite raznovrsno povrće i ne u prevelikim količinama. Umak ne smije biti krcat od povrća. Zgusnite umak sa žličicom gustina razmućenog u vodi.

Čim povrće omekša, to je to. Uživajte u pikantnom umaku sa sočnim šniclama. Obično uz to jelo idu široki domaći rezanci.

Sastojci

Meso
  • tanko narezane svinjske šnicle
  • 1 jaje
  • brašno
  • malo jamničke
  • malo senfa
umak
  • 1 luk
  • žlica koncentrata rajčice
  • razno povrće: crvena paprika, tikvice, grašak, mahune, gljive, kukuruz ...
  • začini: slatka i ljuta paprika, sol, papar
  • 1 feferon
  • žličica šećera


Ocijenite ovo:

prosjek 1.0 (2 glas(a)/ova)



Ovo mora da je prefino

Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2017 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 17.0415/2