Lungić u vinu

lungić u vinu

Sastojci

  • svinjski lungić
  • čaša crnog vina
  • žlica pekmeza od šljiva
  • 20 g maslaca
  • sol, papar, maslinovo ulje

 

Svinjski file u cijelosti ispržite na malo maslinovog ulja. Za to koristite tavu u kojoj se meso što manje lijepi (teflon, keramika). Meso mora sa svih strana dobiti rumenu boju. Pržite sigurno 20-ak minuta. Meso maknete sa strane da odmori, a na preostalo ulje u tavi dodate vino. Čim alkohol malo ispari, dodajte žlicu pekmeza i začinite sa soli i paprom. Zatim dodajte maslac koji će zgusnuti čitav umak. Čim se svi sastojci dobro prožmu, gotovo je. Meso narežite i dodajte u umak. Šnite lungića bi trebale iznutra ostati svijetlo roze boje i sočne. Poslužite uz omiljeni prilog i salatu.



Ocijenite ovo:

prosjek 0.0 (0 glas(a)/ova)



Vizija Prirodne

Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati starinske recepte iz ovog podneblja. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.

kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!

© 2017 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 17.0119/32