LCHF torta s malo voća

Sastojci za biskvit:

  • 5 jaja
  • 50 g otopljenog maslaca
  • 100 g prženih i mljevenih oraha ili lješnjaka
  • 1 velika žlica praška za pecivo
  • 1 žličica zelenog praha stevije (suho mljeveno lišće)
  • malo soli

Priprema

Napravite čvrsti snijeg od bjelanjaka i malo soli. Žutanjke pomiješajte sa stevijom i maslacem, nabolje da izmiksate. U mljevene orahe umiješajte prašak za pecivo. Lagano umiješajte najprije orahe u žutanjke, a onda i snijeg od bjelanjaka, da ostane rahlo. Ulijte smjesu u okrugli kalup (za tortu), koji ste obložili papirom za pečenje. Pecite oko 25 minuta na 180 C. Ja sam koristila kalup 20 cm promjera, no, ta količina biskvita dovoljna je i za veći kalup, bit će vam biskvit tanji, a kolač bolji.

lchf voćna torta

Sastojci za kremu:

  • 2 dl slatkog vrhnja ("zbregov")
  • 2 dl kokosovog mlijeka (može se kupiti u limenci, organski proizvod)
  • 100 g svježeg sira
  • 1 žličica zelenog praha stevije
  • 150 g miješanog šumskog voća, kupila sam smrznuto, možete upotrijebiti bilo kakve bobice najbolje jagode
  • pola žličice cimeta u prahu
  • pola žličice vanilije u prahu
  • 2 vrećice želatine u prahu

 

Za šlag:

 

  • 3 dl slatkog vrhnja ("zbregov"), miksati prema uputama na kutiji, možete dodati malo stevije u prahu ili tekuće stevije

Priprema:

 

U blenderu usitnite sve sastojke osim želatine. Ostavite nekoliko bobica za ukrašavanje torte. Kuhajte 10-ak minuta smjesu vrhnja, voća i začina. Otopite želatinu prema uputi na vrećici. Otopljenu želatinu umiješajte u toplu kremu. Prelijte po ohlađenom biskvitu u kalupu. Poravnajte površinu torte. Stavite u hladnjak da se krema ohladi i stisne. Nakon par sati izvadite tortu iz kalupa. Napravite šlag i premažite njime  tortu. Ukrasite ju bobicama.

Sanja Bregović



Ocijenite ovo:

prosjek 3.0 (1 glas(a)/ova)



Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2017 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 17.0415/23