Kolač od trešanja i griza

Sastojci

  • griz - 200 g
  • jaja - 5
  • vrhnje - 2 čaše (2 plava)
  • šećer - 150 g
  • vanilin šećer - 1 paketić
  • prašak za pecivo - 1 paketić
  • trešnje - 1/2 kg

Dobro promiješati žumanjke sa šećerom da se šećer skroz otopi i tek tada staviti vrhnje, promiješati još malo i dodajti snijeg bjelanjaka i pšeničnu krupicu. Smjesu staviti u namašćeni kalup za tortu, prekriti je trešnjama i peći pola sata na 180 do 200 stupnjeva u pećnici



Ocijenite ovo:

prosjek 5.0 (2 glas(a)/ova)



Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2018 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 18.0421/5