Karolina vafli

Kada se spominju vafli, svi zamisle fine vafle od bijelog brašna. Međutim, postoje i puno zdravije verzije vafla koje su također ukusne. Nisu istog okusa kao standardne, ali su ukusne na jedan drukčiji način. Ovakve vafle baka Karolina radi svojim unucima. Djeca ih vole i navikla su na te okuse. Djecu treba što više odvikavati od bijelog brašna i uvoditi nove okuse.

Meni su bili savršeni. Dobri su mi i topli i hladni. Neki put dodam svog džema od izabele i to mi je dovoljna večera.

zdravi vafli

Sastojci

 
Suha smjesa
  • 500 g integralnog brašna
  • 200 g sjemenki suncokreta
  • 200 g sjemenki bundeve
  • 1 prašak za pecivo
  • 3 vanilin šećera
  • cimet po ukusu
 
Mokra smjesa
  • 4 jaja
  • 6 velikih žlica meda
  • 4 dl mlijeka (dodati još mlijeka po potrebi)
  • 200 g maslaca

Priprema  

Smjesa za ove vafle je dosta velika, pa za svoje potrebe možete slobodno prepoloviti sve količine. Smjesu također ne morate odmah potrošiti. Jednostavno držite smjesu u hladnjaku i svako jutro pripremate svježe vafle.

 

Najprije izradite suhu smjesu. Sjemenke sameljite što sitnije i sve sastojke suhe smjese dobro promiješajte. Za mokru smjesu kratko izmiksajte jaja, dodajte otopljeni maslac, med i mlijeko. Suhu i mokru smjesu dobro pomiješati. Smjesa treba biti dovoljno tekuća da je možete fino rasporediti u pekaču za vafle. Zato količinu mlijeka korigirajte po potrebi. Smjesu ostavite da odstoji u hladnjaku sat vremena. Podmažite pekač masnoćom i pecite vafle. Nabavila sam pekač sa grubljim reljefom. Vafli izgledaju savršeno!



Ocijenite ovo:

prosjek 0.0 (0 glas(a)/ova)



Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2017 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 17.0415/24