Jednostavni keksi

Jednom sam u nekoj pekari kupila baš ovakve kekse. Na kutiji su pisali sastojci: brašno tip 550, margarin, šećer, orasi, jaja, mlijeko, vanilin šećer. Toliko su mi pasali u tom momentu, da sam ih odlučila ponoviti doma. Naravno, sastojak margarina zamijenila sam zdravijim maslacem. Ipak, keksi nisu bili ni približno ukusni kao oni iz pekare. Izgledali su loše jer su prilikom pečenja sasvim izgubili oblik. Zaključila sam da iako je margarin nezdrav ima neke svoje prednosti kod izrade keksa. Tijesto s margarin ljepše se izrađuje i bolje zadržava oblik. Margarin također daje drugačiji okus tijestu. Definitivno margarin treba izbjegavati, ali što mogu, ove kekse baš volim.

jednostavni keksi od oraha

Drugi put sam napravila ove kekse po sljedećem receptu i s margarinom. Ispali su kao originalni!

Sastojci

  • 300 g glatkog brašna
  • 100 g oraha
  • 150 g šećera u prahu
  • na vrh noža soli
  • 1 vanilin šećer
  • strugana korica jednog limuna
  • 200 g Rama margarina
  • 1 jaje
  • mlijeko po potrebi

Pomiješajte brašno, malo soli, šećer u prahu, vanilin šećer, struganu koricu limuna i mljevene orahe. Dodajte jaje i margarin pa zamiješajte tijesto. Ako smjesa bude pretvrda, možete dodati koju žlicu mlijeka. Ostavite smjesu da odstoji barem 30 minuta na hladnom mjestu.

jednostavni keksi od oraha

 

Smjesu punite u vrećicu s nastavkom kao na slici. Formirajte keksiće na masnom papiru. Pecite na 180 °C 10-ak minuta. Ovi keksi moraju ostati svijetli. Čim malo počnu mijenjati boju, vade se van. Pustite ih da se malo ohlade i pospite šećerom u prahu.



Ocijenite ovo:

prosjek 0.0 (0 glas(a)/ova)



Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2018 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 18.011/17