Fini poriluk

Koliko sam puta jela raskuhani poriluk. Nije ni čudno što ljudi zamrze ovo varivo i zaziru od tog jela. Radi se samo  o pogrešnom načinu pripreme koji najčešće upropasti ovo izvrsno i zdravo jelo.

 

U slanu vodu stavite kuhati krumpir narezan i na kocke i mrkvu narezanu na kolutiće. Tek kada se krumpir i mrkva skuha, dodajte očišćeni i narezani poriluk. Poriluku treba vrlo malo da se skuha, tek nekoliko minute. Kroz te minutu napravite zapršku s maslacem i žlicom gustina. Zapršku prelijte u vodu s kuhanim povrćem. Dodajte po ukusu usoljeno povrće i poslužite.

Tek kod ove pripreme se može zaista uživati u poriluku. Poriluk ostaje zelen i sočan.

varivo poriluk ječam

Sastojci

  • 2 - 3 krumpira
  • 2 mrkve
  • 3 manja poriluka ili jedan veći
  • usoljeno povrće za juhu
  • sol
  • žlica gustina
  • žlica maslaca


Ocijenite ovo:

prosjek 1.0 (1 glas(a)/ova)



Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2018 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 18.0421/2