Fini LCHF kolačići

Obožavam kokos. Mogu ga jesti u svim oblicima i kombinacijama. Kokosovo mlijeko, kokosovo ulje, čips, koristiti mljeveni kokos u kolačima. Za ove kolačiće trebate i kalup za muffine, ja imam s 12 rupa. Trebate i minjonke, u svakom slučaju, jer trebaju zadržati čokoladu da se ne razlije.

kokos kolačići

Sastojci

  • 50 g kokosovog brašna (pahuljica)
  • 20 g sjemenki suncokreta
  • 50 g badema
  • 50 g maslaca
  • 2 jajeta
  • 1 žličica cimeta i 1 žličica suhe limunove korice (sitno mljevene)
  • 4 žličice ekstrakta stevije, otopljene u žlici vode (žličica za mjeru dolazi uz steviju)
  • 1 žlica praška za pecivo

 

Za preljev/kremu

  • 40 g tamne čokolade (70% kakaa)
  • 100 ml slatkog vrhnja
  • 1 žličica (45 mg) ekstrakta stevije
  1. Bademe popržiti zajedno sa sjemenkama suncokreta. Samljeti u prah.
  2. Pomiješati kokos, mljevene bademe, sjemenke, prašak za pecivo i začine, dodati maslac narezan na listiće i prstima razmrviti maslac, stvarat će se tijesto.
  3. Dodati jaje po jaje i otopinu stevije i dobro pomiješati kuhačom, da sve postane glatka i pjenasta smjesa.
  4. U utore kalupa staviti minjonke i žličicom stavljati smjesu, poravnati. Zagrijati pećnicu na 175̊ , peći 15-ak minuta. Pečene kolačiće ostavite da se ohlade u kalupima.
  5. Otopiti čokoladu u vrhnju, neka zakuha, a eventualne grudice razbiti pjenjačom. Žlicom stavljati kremu po kolačićima, da dođe sve do minjonke.
  6. Ohladiti kolačiće u hladnjaku i kasnije maknuti minjonke, ide vrlo lako. Umjesto te kreme, ako izbjegavate mliječno, mogu se kolačići prelijati samo otopljenom čokoladom.

Sanja Bregović



Ocijenite ovo:

prosjek 5.0 (1 glas(a)/ova)



Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2017 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 17.0415/25