Faširanci s kopar umakom

Kopar umak inače dobro ide uz lešo meso, no ovaj put mi je odlično sjelo na faširance (polpete). Kupite čašu od 3 dl kiselog vrhnja i 1 dl potrošite u smjesu za faširance, a ostatak stavljate u kopar umak. Dodavanjem vrhnja u faširance postaju mekši i ukusniji.

faširanci s kopar umakom

Sastojci

Faširanci
  • 2 šnite starog kruha
  • 500 g mljevene junetine od lopatica
  • 1 jaje
  • 1 luk
  • 1 dl kiselog vrhnja
  • sol, papar, slatka i ljuta mljevena paprika
  • krušne mrvice
Kopar umak
  • vezica kopra
  • 30 g maslaca
  • 3 žlice oštrog brašna
  • 3 dl vode
  • 2 dl kiselog vrhnja
  • sol

Priprema

Faširance pripremate klasično. Zamijesite smjesu od navedenih sastojaka, napravite kuglice, pritisnete ih u krušne mrvice i pečete na vrelom ulju.

Umak od kopra je brzo gotov i njega radite na kraju. Na ugrijanom maslacu ispržite brašno, zalijte vodom, umiješajte narezani kopar, kiselo vrhnje i kratko prokuhajte. Poslužite s kuhanim krumpirom i mladom salatom.



Ocijenite ovo:

prosjek 0.0 (0 glas(a)/ova)



Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2017 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 17.0415/84