Enchiladas

Enchiladas su obično kukuruzne tortilje koje omataju nadjev poput palačinke, zapečene s rajčicom i čilijem. Punjenje može biti raznoliko: meso, sir, grah, razne vrste povrća i kombinacije.  Od mesa možete koristiti što god želite: mljevenu junetinu, narezanu junetinu, mljevenu puretinu, mljeveno miješano ili pileća prsa narezana na trakice. Ovaj put sam upravo uzela pileća prsa. Ako se radi o narezanom mesu, uvijek ga najprije marinirate.

 

Mariniranje je ključno za okus mesa. Uvijek se marinira s jednom kiselom komponentom. U meksičkom duhu bi najbolja bila limeta, ali dobro će doći limun, pa čak i jabučni ocat. Ostale komponente s kojma marinirate su razni meksički začini, češnjak, soja sos. Najbitnije je da imate jednu kiselu komponentu i meksičke začine koji će dati miris.

 

Najjednostavnije je kupiti gotove mješavine meksičkih začina. Sastojci tih mješavina su uglavnom: čili, kumin, češnjak, dimljena ljuta paprika, korijander, origano, timijan, bosiljak, papar. Soja umak će dati slanoću, pa soljenje gotovo da i nije potrebno. 

Tacos

Sastojci

  • 300-400 g pilećih prsa
  • 2 crvene paprike, 2 žute paprike
  • 1 veći luk
  • nekoliko žlica ljute salse (Podravka proizvod)
  • nekoliko žlica kukuruza šećerca
  • kukuruzne tortilje
  • 100 g gaude
  • čaša kiselog vrhnja
za marinadu
  • 1/2 limuna
  • češnjak u prahu
  • mješavina meksičkih začina (čili, kumin, dimljena ljuta paprika, korijander, origano, timijan, bosiljak, papar)
  • soja umak

Meso narežite na trakice i marinirajte ga u sastojcima za marinadu barem pola dana. Ako imate mljeveno, preskočite ovaj korak, a začine dodajte tokom prženja mesa.

 

Na malo ulja krenite pržiti meso. Bitno je da ne pržite sve meso odjednom, nego da ga stavite toliko da pokrije dno tave. Ostatak pržite u sljedećoj rundi. Na ovaj način postižete da meso zbilja pržite. Kada bi sve stavili odjednom, meso bi se kuhalo u vlastitoj vodi koja bi teško isparila.

 

Kada meso počne poprimati boju, izvadite ga van i na istom ulju pržite narezani luk i papriku. Kada luk i paprika omekšaju, vratite meso. Dodajte nekoliko žlice ljute salse i kukuruz šećerac. Punite kukuruzne tortilje nadjevom i zamotajte u palačinke. Premažite palačinke s malo salse i pospite gaudom. Kratko zapecite u pećnici.

 

Servirajte uz nešto zeleno. To može biti salata, matovilac, avokado...

Tacos



Ocijenite ovo:

prosjek 5.0 (1 glas(a)/ova)



Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2017 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 17.0415/45