Domaći kečap od rajčica

Višak dozrelih rajčica svi pakiramo u zimnicu. Domaće rajčice dozrele na obilju sunca su izvanredna i važna zimnica. Ponekad napravim rajčicu na ovaj način koji donosi malo više začina i oponaša okus kečapa.

Sastojci

  • 4kg zrelih rajčica
  • 1/2 kg crvenog luka
  • 1/2 kg šećera
  • 2 žlice soli
  • 2 dl ulja
  • 2,5 dl octa
  • začini: 4 lista lovora, 15-ak zrna papra, 2 žlice sjemenki gorušice, 1 žlica kima

4 lista lovora, zrna papra, sjemenke gorušice i kim preliti s 2,5dl jabučnog octa i kratko prokuhati. Procijediti ocat koji ćete upotrijebiti u sljedećoj fazi.

 

Rajčice krupno narezati, kuhati bez vode na laganoj vatri dok se kožica ne odvoji. Smjesu propasirati.

 

1/2kg luka skuhati u malo vode i izmiksati sa štapnim mikserom. U crveni luk dodati šećer, sol, ulje i pripremljeni ocat te na laganoj vatri kratko prokuhati. U smjesu umiješati pasiranu rajčicu, kuhati 20-ak minuta. Lijevati u zagrijane, sterilizirane staklenke.



Ocijenite ovo:

prosjek 5.0 (2 glas(a)/ova)



Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2017 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 17.0415/63