Domaća jafa

jaffa

Dok ima naranči, preporučujem ovu poslasticu. Podsjeća na jafa kekse jer ima narančin žele i čokoladnu glazuru, ali je puno, puno ukusnija od spomenutih keksa. Obično se u ovaj recept stavlja kupovni sok od naranče, ali ja uvijek preporučujem cijeđeni. Kupila sam neke naranče koji imaju crveno, prošarano usplođe tako da je sok iz njih bio crvenkast. Izgled i okus ovog kolača bio je za pamćenje!

Sastojci

Tijesto
  • 6 jaja
  • 15 dkg šećera
  • 15 dkg brašna
Narančasta krema
  • 1 l narančinog soka
  • 3 pudinga od vanilije
  • 8 žlica šećera
Bijela krema
  • 6 žlica brašna
  • 6 žlica šećera
  • 1/2 l mlijeka
  • 1 cijeli maslac
  • 1 žlica suhe paprene metvice
Glazura
  • 10 dkg čokolade
  • 7 dkg margarina

Pjenasto umutite žumanjke sa šećerom. Postepeno dodajte brašno. Na kraju lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka. Ispecite biskvit i podijelite na pola. Tepsija za ovaj recept je standardna manja tepsija 25x35.

 

Narančastu (crvenu) kremu radite tako da u narančinom soku skuhate puding od vanilije i šećer. Vrućim prelijete prvu polovicu biskvita. Na to položite drugu polovicu biskvita.

 

Za bijelu kremu, brašno i šećer umutite s malo mlijeka. U preostalo mlijeko dodajte 1 žlicu paprene metvice i polako zagrijte. Štapnim mikserom isijecite paprenu metvicu da se listići skoro i ne vide. Pripremljenu smjesu s brašnom polako ukuhajte u mlijeko s metvicom. U ohlađeno dodajte izrađeni maslac. Bijelu kremu premažite preko biskvita i prelijte glazurom. Bijela krema s metvicom daje posebnu svježinu ovoj kremi i cijelom kolaču.

 

Glazuru napravite tako da čokoladu i maslac rastopite na blagoj vatri



Ocijenite ovo:

prosjek 0.0 (0 glas(a)/ova)



Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2017 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 17.0415/38