Čokoladni narancini

Sastojci

  • kora od 1 kg naranči (po mogućnosti domaćih, nešpricanih)
  • 1 do 2 čaše šećera
  • vanilin
  • 10 dag čokolade

čokoladni narancini

Naranče operite i ogulite. Koricu narežite na trakice i stavite u plitku zdjelu. Zdjelu napunite vodom tako da su korice potopljene. Pustite da prokuha i kuhajte barem 3 minute. Iscijedite i ponovite postupak još dva puta. Dakle, opisani postupak radite ukupno 3 puta. Na kraju u istoj zdjeli zakuhate šećer u vodi i ponovo stavite korice. Kuhate sve skupa dok korice ne omekšaju (barem 45 minuta). Vadite ih van i posipate vanilinom i kristal šećerom. Dio korica umačete u rastopljenu čokoladu. Možete ih umakati cijele ili do pola. Spremite ih u hladnjak da se čokolada konsolidira. Ma tko ovome može odoljeti!



Ocijenite ovo:

prosjek 0.0 (0 glas(a)/ova)



Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2017 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 17.0415/45