Čokoladna torta bez brašna

Ovo je torta bez brašna. Dok jedete ovu tortu , teško bi pogodili da uopće ne sadrži brašno. Zdrava slastica na bazi jaja i čokolade. Recept je jednostavan i banalan, pravi recept modernog doba. Inače ovu tortu poslužuju u restoranu Boban, mislim da se tamo i zove Bobanova torta. Međutim, ne morate lutati po restoranima da bi kušali ovaj fini i jednostavni desert. 

 

Osim osnovnih sastojaka u tortu ide pekmez od borovnice i slatko vrhnje za šlag. Borovnica je idealna za ovaj desert, a da ne morate razmišljate, kupite teglicu kvalitetnog Schwartau pekmeza od borovnice. Potrošit ćete cijelu teglicu i taj pekmez stvarno izuzetno paše u ovu kombinaciju.

torta


Sastojci

  • 6 bjelanjaka
  • 6 žutanjaka
  • 120 g smeđeg šećera
  • 120 g čokolade za kuhanje
  • pola praška za pecivo
  • 1 Schwartau pekmeza od borovnice
  • 500 ml slatkog vrhnja + 2 vanilin šećer

Postupak je jednostavan:

Istucite bjelanjke sa šećerom u čvrsti snijeg.

 

Istucite žutanjke s pola praška za pecivo.

 

Na pari otopiti čokoladu za kuhanje i dodajte je u smjesu žutanjaka. U sve to lagano umiješati tučene bjelanjke.

 

Peći u kalupu za tortu fi 26cm, obloženu masnim papirom. Pecite na 180 °C 30 do 35 minuta. Biskvit će se jako dignuti, a čim se izvadi,  naglo će splasnuti. To je normalno ponašanje.

 

Ohlađeni biskvit premažite pekmezom od borovnice.  Slatko vrhnje istucite s vanilin šećerom i premažite kao završni sloj. Tortu dobro ohladite prije posluživanja.



Ocijenite ovo:

prosjek 5.0 (1 glas(a)/ova)



Vizija Prirodne

Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati starinske recepte iz ovog podneblja. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.

kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!

© 2017 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 17.016/2