Bečki

Kako napraviti ukusan bečki odrezak? Meso bi trebalo biti mekano, sočno i tanko. Korica bi trebala biti hrskava i ukusna. Primijetila sam da se ni mnogi restorani ne mogu pohvaliti sa ukusnom verzijom bečke šnicle. Najčešća zamjerka je da je meso "đonasto" ili da je korica prepečena. Shvatila sam nekoliko pravila koje treba primijeniti da bi bečki bio uspješan.

 

Bečki najčešće spremamo od svinjetine. Mislim da je svinjetina bolji izbor za ovaj recept, a i cijena je puno prihvatljivija u odnosu na teletinu. Problem kod svinjetine je žilavost i tvrdoća mesa. Kada birate svinjetinu, izaberite masnije dijelove buta.  Također je bitno da odreske izrežete što je tanje moguće. Ključan postupak za omekšavanje mesa je mariniranje limunom. 

Sastojci

  • tanko narezani svinjski odresci od buta
  • limun
  • sol i papar
  • vegeta Natur
  • ulje
sastojci za paniranje
  • krušne mrvice
  • jaja i malo mlijeka
  • brašno

bečki

Svaki odrezak nakapajte limunom, posolite, popaprite, pospite vegetom. Sa soli ne treba pretjerivati jer sol izvlači vlagu iz mesa. Sol je efektnije dodati na kraju. Zalijte s malo uja i spremite u hladnjak najmanje 24h. Osim limunovog soka može se upotrijebiti jabučni ocat, ali mislim da je limun učinkovitiji i ukusniji.

bečki

Svaki odrezak dobro istucite preko prijanjajuće folije.  Folija će spriječiti oštećenja mesa i zaštiti vas od prskanja.

 

Panirajte klasično: odrezak uvaljajte u brašno, pa u smjesu jaja i mlijeka i na kraju u krušne mrvice. Da bi korica bila hrskava,  bitno je da smjesa za panirnje bude maksimalno suha. Pecite na jačoj vatri i paziti da boja ne pređe u tamniju. Prejako zapečeni odrezak je upropašteni odrezak.

Umjetnost je napraviti dobru pohanu šniclu i nije nimalo jednostavan postupak. Vrlo je prljav postupak i čišćenja ima još više nego same pripreme. Međutim, ispalti se potruditi i napraviti vrhunski.Ocijenite ovo:

prosjek 4.0 (2 glas(a)/ova)Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2018 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 18.0421/3