Bami

Bami su zapečeni rezanci s jajem uz dodatak povrća i piletine. Moje omiljeno kinesko jelo koje pripremam za večeru. Jelo je na meniu jednog kineskog restorana u Zagrebu koji zaista priprema ukusna kineska jela. Nije to ništa posebno, ali su za nijansu bolji od drugih kineskih restorana i kroz njihovu pripremu sam shvatila divne okuse kineske kuhinje. Ustvari, sve recepte kineske kuhinje koje donosim, nastali su kopirajući njihova jela. 

 

Ne radi se o kupovnim špagetama koje u ovom jelu glume rezance. Kineski rezanci su drukčiji. Ne znam koja je točno razlika u postupku izrade tjestenine, ali ti rezanci pokazuju puno veću elastičnost. Najbolje je da za početak nabavite te kineske rezance kao takve. Prepoznat ćete ih supermarketima na odjelima azijske kuhinje. Obično na vrećicama piše noodles.

zapečeni rezanci s povrćem

Sastojci

  • 1 odkoštena pileća prsa
  • sok od pola limuna
  • 2 žličica mješavine začina za vok (češnjak, paprika, đumbir, luk, peršin, kurkuma)
  • 2 naribane mrkve
  • 200 g naribanog slatkog zelaj
  • 1 paprika stno narezana
  • pola tikvice (ako imate, nije uvjet)
  • 3 - 4 žlice soja umaka
  • 1 jaje

Priprema

  1. Meso operite i sitno narežite. Režite što sitnije poprečene trakice. Nakapajte sokom od llimuna i stavite jednu žličicu začina za vok. Bilo bi dobro da tako odstoji barem kojih sat vremena, a najbolje preko noći.
  2. Za to vrijeme naribajte mrkvu i zelje. Mrkva i zelje su obavezno povrće, a svako drugo dodatno povrće koje imate (poput paprike, tikvice, poriluka i slično) dodatno će oplemeniti jelo. Ipak, povrća ne smije biti previše.
  3. Pripremite lonac s kipućom vodom za rezance. Lonac s kipućom vodom treba biti spreman jer se sve odvija brzo i vremenski treba biti usklađeno. Bitno je da ne dobijete prekuhane rezance. To može pokvariti čitavo jelo.
  4. U voku zagrijte ulje i najprije stavite piletinu dok ne pobijeli. Izvadite je van.
  5. Na isto ulje dodajte povrće. Povrće podlijevajte soja umakom i dodajte još jednu žličicu začina za vok.
  6. Sada skuhajte rezance prema uputama s vrećice.
  7. Na povrće bacite jedno jaje i dobro ga promiješajte.
  8. Vratite meso u vok i na kraju dodajte rezance. Samo kratko sve pržite i poslužite.


Ocijenite ovo:

prosjek 0.0 (0 glas(a)/ova)



Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2017 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 17.0415/39