Baklava od višanja

Višnje su izuzetno kiselo voće. Pomislila sam, kada su već toliko kisele baš ih treba staviti u nešto jako slatko. Recept baklave je idealan za višnju. Bar će ih u tome obliku ipak mnogi pojesti. Zbog te kiselosti, stvarno je teško jesti višnje, ali u baklavi je sasvim druga priča.

baklava

 

Prvo pripremiti sirup da bi se ohladio dok se napravi baklava. Jednu čašu meda preliti sa dvije čaše vode. Prokuhati dok se med ne rastopi. Dodati sok od limuna.
Izmiješati sve sastojke za nadjev. Prebrojite koliko imate kora u pakiranju. Slažite kore u namašćen lim. Svaku koru premazujete sa nadjevom. Kada dođete do polovine kora, osim nadjeva stavljate i višnje koje posipate s grizom i šećerom (otprilike 3 žlice griza i 3 žlice šećera ). Nastavite mazati nadjev po korama. Isijecite baklavu na rombove ili kocke i ostavite da odstoji 30 minuta. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 C 40-45 min. Kad je baklava pečena, preliti hladnim sirupom.

Sastojci

Nadjev
  • 3 jaja
  • 1 čaša jogurta
  • 2 čaše šećera
  • 1 čaša ulja
  • 1/2 praška za pecivo
  • naribana korica limuna
Ostalo
  • 1 paket gotovih kora (500 g)
  • 500 g ocijeđenih višanja
  • 3 žlice šećera (za posipavanje višanja)
  • 3 žlice griza (za posipavanje višanja)
Sirup
  • 1 čaša meda
  • 2 čaše vode
  • sok od 1 limuna
  • 2 vrećice vanilina

baklava



Ocijenite ovo:

prosjek 3.67 (3 glas(a)/ova)



Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2017 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 17.0415/34