Džem od jabuka s lavandom

Sastojci

  • 2 kg jabuka
  • 450 g.šećera (super je ako imate smeđi šećer)
  • 4 kesice vanilin šećera
  • 1 neprskani limun
  • pola čaše lavandinih cvjetića (u mom slučaju sušenih)
  • 1/2-1 vrećice želina + 2-3 žličice šećera

đem od jabuka

Jabuke ogulite, očistite sjemenke i izrežite na kockice. Stavite ih u veći lonac, prelijte vodom, neka prokuhaju i kuhaju još oko 10-15 minuta dok ne omekšaju. Dodajte šećer, vanilin šećer i pola čaše lavandinih cvjetića. Cijeli limun, zajedno s korom izrežite na tanke kolutove i dodajte u lonac. Kolutove limuna obično režem na rezač zato da ispadnu tanki. Limun daje odličnu aromu. Sve dobro promiješajte. Kuhati na jakoj vatri dok ne uzavri, zatim malo smanjiti vatru i kuhati još oko 10 minuta uz stalno miješanje. Dodajte želin u kojega ste umiješali 2-3 žličice šećera, umiješajte ga dobro, neka smjesa opet zakuha i kuhajte miješajući još oko 3 minute (količinu želina prilagodite željenoj gustoći i čvrstoći marmelade, ja sam stavila cca 2/3 vrećice i bilo je taman kako treba).  Marmeladu razlijte u čiste i zagrijane staklenke, dobro ih zatvorite, okrenite na poklopac i neka tako stoje 10 minuta. Nakon toga ih vratite na pravu stranu.

28.09.2016.


Ocijenite ovo:

prosjek 0.0 (0 glas(a)/ova)



Hvala! Sve sam ispravila. Bilo je toga na puno mjesta. :)

nije đem nego džem ;-)

Odličan omjer sastojaka, ovo se vidi da je u redu...najlosiji su mi recepti gdje ide šećera u enormnim količinama, npr.koliko voća, toliko i šećera...strašno...Pravim od jabuka, ali odsad cu dodavati i lavandu, mislim da ce biti sigurno još bolji. Bas dobra ideja, puno hvala!!

Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2018 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 18.0421/12