Sirup od jaglaca

Sastojci

  • 4 žlice korijena jaglaca
  • 5 dl hladne vode
  • 400 g meda

Usitnjeni suhi korijen ili dvostruko više svježeg, preliti hladnom vodom, zakipjeti i lagano kuhati desetak minuta. Tekućinu procijediti, umiješati med te lagano kuhati još 5 minuta. Ohlađeno preliti u hladnu staklenku i uzimati 3 puta na dan po 1-2 žlice. Odličan sirup za kašalj i iskašljavanje i općenito za poticanje metabolizma.



Ocijenite ovo:

prosjek 4.43 (7 glas(a)/ova)



Ja isto kad vidim recept koji uključuje prokuhavanje meda, samo preskočim tu stavku. Tj. napravila bih čaj od jaglaca i prohlađenog (ne hladnog) umiješala u med.

ali med gubi svojstva prokuhavanjem...nedavno na Ayurvedskim radionicama su rekli da med se ni u kom sličaju nesmije zagrijavati iznad 45 stupnjeva, te da se onda zalijepi za probavni sistem i kažu još...ni 10 pančakarmi ga ne očisti...a naša zapadna uvjerenja i upotreba meda u kuharstvu se znatno razlikuju...

Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2018 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 18.0421/8