Proljetne rolice

Proljetne rolice su kineski "fast food". Vjerojatno nema onoga kome ovo nije ukusno. Vjerujem da će mnogi ovo jelo uvrstiti u svoj meni. Nisu potrebne nikakve egzotične namirnice. Najveće umijeće je postići hrskave korice. Probala sam koristiti kore od rižinog brašna. To bi trebalo biti po izvornom receptu. Međutim, pokazalo se da su kore od pšeničnog brašna s jajima puno ukusnije, hrskavije i bolje ispadnu. Najukusnije kore su bile domaće kore s jajima koje nabavljate na tržnicama. Probajte nabaviti debele kore s jajima. Obično se prodaju tanke i debele kore. Debele kore su najpraktičnije za ovo jelo. Rolice ispadnu hrskave, mekane i nikad se ne raspadnu.

spring rolls

Sastojci

  • 1/2 glavice kupusa
  • 1 veća mrkva
  • 150 g mljevene svinjetine
  • 4-5 žlica soja umaka
  • 6 debelih kora s jajima
  • slatko kiseli umak

Priprema nadjevanadjev za proljetne rolice

U zagrijani, namašćeni wok dodate mljeveno meso. Meso pržite 3-4 minute, a zatim dodajete naribani kupus i izrezanu mrkvu. Pro kraju dodate soja umak i malo soli. Čim kupus malo opusti nadjev je spreman za motanje.

Evo kako se motaju rolice:

  1. Kore narežete na četvrtine. Od 6 kora dobivate 24 rolice.
  2. Stavljate nadjev u blizini jednog kuta. Nemojte pretjerivati s nadjevom!
  3. Počevši od kuta, zamotate rolicu do pola.
  4. Preklopite bočne kuteve i dobivate oblik poput pisma.
  5. Nastavljate motati dalje dok ne ostane zadnji slobodni kut.
  6. Taj slobodni kut namočite u zdjelicu sa vodom kako bi se bolje prilijepio za rolicu
  7. Zamotate sve rolice.
  8. Krenete peći u dosta zagrijanog ulja. Čim rolice počnu dobivati boju, vadite ih van!
  9.  

 

priprema proljetnih rolica

Priprema slatko-kiselog umaka

Iako slatko-kiseli umak možete lako nabaviti, možete ga izraditi i sami. Evo kako:

Sastojci

  • 4 dl vode
  • 1 žlica šećera
  • 3 žlice rižinog octa
  • 1 dl soka od rajčice
  • malo soli
  • 1 žlica brašna

U vodu stavite kuhati šećer, sol i ocat. Kada sve prokuha, umiješajte razvodnjeno brašno. Kada se otopina ohladi, dodajte rajčicu i to je sve. U umak, po ukusu, možete dodati đumbir i češnjak. Komadići đumbira i češnjaka se kuhaju u vodi i kasnije vade van, prije dodavanja rajčice.



Ocijenite ovo:

prosjek 5.0 (1 glas(a)/ova)



Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2018 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 18.0421/6