Pita od bazginih bobica

U zdjeli promiješati brašno, šećer i sol. Dodati maslac i umiješati ga vršcima prstiju sve dok smjesa ne bude nalik krušnim mrvicama. U manjoj zdjeli umutiti jaje , ocat i vodu. Sve to pomiješati sa prvom smjesom i izraditi tijesto koje je dobro pustiti barem pola sata da odmara u hladnjaku. Količinu vode možete povećati po potrebi. Ova mjera tijesta ja dovoljna za dvije kore.

 

Na srednjoj vatri kuhajte bobice bazge sa šećerom. Pomiješajte kukuruzni škrob s malo vode i dodajte u bobice. Opet malo kuhajte dok se smjesa ne zgusne. Pustite da malo ohladi, pa dodajte sok od limuna. Bazgine bobice ispuštaju dosta soka prilikom kuhanja, pa je zato jako važno na neki način smjesu zgusnuti.

 

Kore izvaljajte za pripremljeni kalup. Prvu koru položite u kalup i premažite s malo maslaca te  dodajte pripremljenu smjesu bobica. Pokrijte sa drugom korom. Pecite na 180 dok kora blago ne porumeni.

 

Pazite!

Berite samo zrele, tamnoplave bobice. Kuhanje bobica je obavezno!

Sastojci

Fila
  • bobice bazge - 4 šalice
  • kukuruzni škrob - 3 žlice
  • sok od limuna - 1 žlica
  • maslac - 50 grama
  • šećer - 1 čaša
2 kore
  • brašno - 3 šalice
  • šećer - 3 žlice
  • malo soli
  • maslac izrezan na listiće - 200 g
  • bijeli ocat - 1 žlica
  • 1 jaje
  • voda - 5 žlica


Ocijenite ovo:

prosjek 5.0 (1 glas(a)/ova)



Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2018 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 18.0421/7