Piletina s rezancima

piletina s rezancima

Ovo jelo bi originalno trebalo raditi s rižinim rezancima. Međutim, sasvim je ukusno sa običnim tankim špagetima. Jedino što jako morate paziti je da tjestenina ne bude prekuhana. Bolje je da ispadne tvrđa nego prekuhana.

Sastojci

Umak
  • 3 žlice soja sosa
  • 2 žlice rižinog octa
  • 2 žlice vode
  • 2 žlice sezamovog ulja
  • 1 žlica čili umaka
  • biljni začini za wok (đumbir, češnjak...)
 
Ostalo
  • 1 veće bijelo meso
  • 2 žlice soja sosa
  • 1 žlica gustina
  • 400 g povrća (poriluk, mrkva, gljive, grašak, kukuruz....)
  • tanki rezanci
  • 2 čaše kikiriki ili soja ulja

Priprema

  1. Meso operite i skinite kožicu i kosti. Režite ga na rezance tako da rez na mesu bude poprečan (okomito na mesna vlakna). Pospite meso sa dvije žlice soja sosa i žlicom gustina. Sve dobro promiješajte i ostavite da stoji sat vremena.
  2. Za to vrijeme napravite umak od navedenih sastojaka. Zamiješajte ih u čaši i stavite sa strane.
  3. Stavite kuhati tanke rezance. Bitno je da ne budu kuhani do kraja.
  4. U voku zagrijte 2 čaše ulja i pržite meso oko 3 minute. Čim se meso malo zarumeni, vadite ga van. Izlijte višak ulja tako da ostane samo jedna žlica ulja u voku. Na tom ulju popržite pripremljeno povrće oko 3 minute. U povrće umiješajte meso i zalijte s pripremljenim umakom.
  5. Dodajte polukuhane rezance u wok, sve promiješajte i jelo je spremno.


Ocijenite ovo:

prosjek 5.0 (2 glas(a)/ova)



Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2018 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 18.0421/4