Najljepši raspucanci

Ovo su definitivno najljepši raspucanci. Zaista su ukusni, a limunova korica ih najbolje nadopunjuje. Napravila sam tri vrste raspucanaca, od naranče, čokoladne (vidi recept) i ove od ljubičastog krumpira. Ova vrsta od ljubičastog krumpira je zablistala među njima. Vidi sve o ljubičastom krumpiru ovdje.

raspucanci

Sastojci

  • 2 jaja
  • 200 g šećera
  • 50 g rastopljenog maslaca
  • 40 ml ulja
  • 1 žlica ekstrakta vanilije
  • oko 300 g ljubičastog krumpira
  • 400 g glatkog brašna
  • 1 žlica griza
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 žlice soka od limuna i korica cijelog limuna
  • 100 g šećera u prahu za uvaljati

 

Ljubičasti krumpir skuhajte u kori. Kuhajte ga sat vremena na blagoj vatri dok ne omekša (isto kao i obični krumpir). Kada se ohladi, ogulite koru i štapnim mikserom napravite pire.

 

Jaja i šećer dobro izradite mikserom dok masa ne bude pjenasta. Dodajte vaniliju, sok od limuna, ulje, maslac, pire od krumpira i malo soli (prstohvat), koricu limuna, brašno, griz i prašak za pecivo. Zamijesite tijesto koje je jako mekano i ostavite ga u hladnjaku bar jedan sat da se odmori (može i duže). Izradite male kuglice koje su otprilike kao orasi i uvaljajte ih u šećer u prahu.

 

Složite kuglice na tepsiju pazeći da ostavljate dovoljno razmaka jer se kuglice u pečenju dosta šire. Čini mi se da ovi raspucanci lakše zagore pa ih pecite zaista oprezno, 10-ak minuta na 180 °C.

 

raspucanci

Piše: Sunčica Pećnjak



Ocijenite ovo:

prosjek 5.0 (5 glas(a)/ova)



Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2018 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 18.0421/4