Male prhke orahnjače

Iznenadila sam se kako su ove male orahnjače ukusne. Većina ih se izjasnila kako im je ova orahnjača ukusnija od klasične. Odličan način da svoju tradicionalnu orahnjaču zamijenite novijom varijantom! Nema neuspjelog kvasca niti čekanja kod dizanja. Sve se odmah napravi i uspjeh je zagarantiran.

orahnjača

Tijesto
  • 450 g oštrog brašna
  • 1 vrećica praška za pecivo
  • 60 g šećera
  • naribana korica od jednog limuna
  • 2 žumanjka
  • 200 g maslaca
  • 180 g kiselog vrhnja
Nadjev od oraha
  • 300 g mljevenih oraha
  • 200 g šećera
  • nastrugana korica od naranče
  • žličica cimeta
  • 2 žlice ruma
  • 2 bjelanjka

Pomiješati sve suhe sastojke. Dodati maslac sobne temperature nasjeckan na komadiće, žumanca i kiselo vrhnje. Umijesiti prhko tijesto. Omotati ga prozirnom folijom i prohladiti 30-tak minuta.

 

Dok se tijesto odmara pripremite nadjev. Bjelanjke istucite sa šećerom. Dodajte bjelanjke u mljevene orahe. Promiješajte i dodajte malo ruma. Ruma dodajte toliko da dobijete smjesu odgovarajuće gustoće za premazivanje.

 

Ohlađeno tijesto podijeliti na 3 dijela. Svaki dio razvaljati na pravokutnik. Premazati s nekoliko žlica nadjeva pa oprezno zarolati. Savijače složiti u lim na papir za pečenje. Složite ih što uže tako da nema previše prostora među njima. Savijače su sklone pucanju i širenju pa ih treba slagati što uže.

 

Pecite na 180 °C 25 minuta. Pečene orahnjače malo prohladiti, po želji posipati šećerom u prahu, rezati na male šnitice i poslužiti.



Ocijenite ovo:

prosjek 0.0 (0 glas(a)/ova)



Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2018 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 18.0421/1