Krostata od šljiva

krostata od šljiva

Izmiješajte jaja, šećer, dodajte mu sir i sve ostale sastojke. Na kraju dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo. Ovo tijesto je polutvrdo i ne smije biti rijetko. Žlicom ga stavite u namašćen lim dimenzija oko 25x40. Šljive izrežite na četiri dijela po dužini. Nabodite ih u tijesto tako da stoje uspravno. Lagano ih pospite cimetom.

 

Pomiješajte Mikserom pomiješajte brašno, maslac i šećer dok se ne stvore mrvice. Pospite mrvice po šljivama. Pecite prvih 20 minuta na 200 stupnjeva i još 35 idućih minuta  na 180. Vrijeme pečenja uvijek treba prilagoditi svojoj pećnici.

Sastojci

Biskvit
  • 1 kg šljiva
  • cimet u prahu
  • 350 g brašna
  • 200 g svježeg sira
  • 6-8 žlica mlijeka
  • 6 žlica ulja
  • 1-2 jaja
  • 100 g šećera i prstohvat soli
  • limunova korica
  • 1 prašak za pecivo
Mrvice
  • 100 g maslaca
  • 100 g brašna  
  • 100 g šećera


Ocijenite ovo:

prosjek 5.0 (1 glas(a)/ova)



Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2018 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 18.0421/4