Kolač od trešanja i oraha

Orahe usitniti u mužaru. Od 2 žutanjka, maslaca, šećera, brašna i pola količine oraha zamijesiti tijesto i razvući ga po tepsiji. Debljina tijesta je otprilike 1 prst. Zapeći ga u pećnici oko 10 minuta. Posuti tijesto sa 2-3 žlice mrvica te staviti smjesu očišćenih trešanja i ostatka oraha. Zasuti malo sa šećerom po želji.

Umutiti snijeg od 6 bjelanjaka. Posebno umutiti 4 žumanjka sa 4 žlice šećera. Dodati 3 žlice brašna i snijeg od bjelanjaka. Izmiješati i razvući preko voća. Peći na 180 oko 25 minuta.

Sastojci

  • maslac - 150 g
  • šećer - 100 g
  • tucani orasi - 100 g
  • brašno - 250 g
  • jaja - 6
  • krušne mrvice - 2-3 žlice
  • ribana korica limuna
  • vanilin šećer - 1 paketić

Piše: Sunčica Pećnjak



Ocijenite ovo:

prosjek 0.0 (0 glas(a)/ova)



Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2018 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 18.0421/2