Kocke s kavom

Ovo je sočan kolač od oraha s kremom koja miriše na kavu. Ne mogu zamisliti bolji desert i ovaj recept je potpuno po mom ukusu. Jednostavan je, mali broj kvalitetnih namirnica, bez brašna, a okus kave i oraha je božanstven! Evo i postupka:

 

kocke s kavom

Dobro umutite žumanjke sa šećerom, pa dodajte orahe, mrvice, malo ulja i snijeg od bjelanjaka. Mrvice prije toga možete namočiti u rum, ali nije obavezno. Na pleh namazan maslacem stavite oblatnu i na nju pripremljeno tijesto. Oblatna obično nije iste dimenzije kao i moja plitka tepsija, pa obično uzmem i drugu oblatnu koju raskomadam tako da popuni praznine. Pecite 30 minuta na laganoj vatri. Kad se tijesto ohladi namažite kremom.

 

Kremu pripremate tako da dobro izradite maslac sa šećerom i žumanjkom. Dodajte vaniliju i kavu. Bitno je da napravite jaku kavu i obično stavim više od 5 žlica, jer obožavam okus i miris kave.

 

Kolač ukrasite ribanom čokoladom. Ovo je toliko jednostavan recept, međutim, ovaj kolač ćete dobro zapamtiti!

 

Sastojci

Tijesto
  • 9 jaja+1 bjelanjak koji ostane od kreme
  • 10 dag šećera
  • 2 vanilin šećera
  • 3 velike žlice krušnih mrvica
  • 25 dkg mljevenih oraha
  • malo maslaca
  • 1 oblatna
Krema
  • 30 dkg maslaca
  • 15 dag šećera
  • 1 žumanjak
  • 2 vanilin šećera
  • 5 žlica jake crne kave (može i više)


Ocijenite ovo:

prosjek 0.0 (0 glas(a)/ova)



Kolač je napravljen. Jako sam bila nestrpljiva da ga isprobam. Radila sam ga uz male izmjene ali slijedeći puta bih još ponešto izmijenila...Npr stavila sam samo 27 dkg šećera iako su jaja bila veća, mrvice sam potopila u rum i što se tiče tijesta tu bih možda stavila slijedeći puta, malo sjeckanih oraha uz ovu količinu, bar još 50g, jer je tijesto stvarno odlično, a mislim da bi se moglo staviti i mljeveni keks (plazma ili Petit) A što se tiče kreme, maslac kremi daje popriličnu masnoću i teškoću,na sobnoj temperaturi postane krema pre mekana tako da ću slijedeći put to promijeniti i staviti drugu laganiju kombinaciju a primjetila sam i da se ne drži krema stabilno za tijesto.Inače ispadne stvarno puno kolača pošto se radi u velikom plehu...

ovo je zaista vrhunski kolač! Slobodno koristite standardnu tepsiju is pećnice

Konačno je došlo vrijeme da napravim i ovaj kolač...ono što me zanima, koja je veličina pleha za tijesto?

Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2018 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 18.0421/9